Food & Drink Quizzes

Ultimate Food Anagrams Quiz with Answers [2022 Version]

Share This Quiz

The perfect addition to your next trivia night, only those who are *really* hungry will be able to work out the answers to this Food Anagrams Quiz!

Whether you are playing words with friends, looking for 3, 5 or 8 letter words for scrabble, or putting together a quiz for your foodie friends, these anagrams of food dishes are perfect for any word scramble. Featuring different types of food from all around the world, this food anagrams quiz with answers will get everyone’s brain ticking and may just make people slightly hungry!

And if you have no idea what an anagram is – don’t worry! We can help you out!
For each anagram you’ll be given a set of letters – they may make a different word or phrase or they may be random – and you have to rearrange those letters to create a new word. Just remember, you have to use all the letters!

So put your skills to the test and solve the following anagrams and scrambles to be crowned the ultimate wordsmith – We hope you enjoy it!

Food Anagrams and Answers cover photo of a neon sign against an exposed brick wall which says: Eat What Makes You Happy

Food Anagram Quiz Instructions:

There aren’t any hints in this quiz, but for each food anagram, we will indicate in brackets how many letters and in what configuration, there are in the correct answer.

For example:
Anagram: JOB HAS LONG ARM (4,5,4)
Answer: Lamb Rogan Josh

 

Food Anagram Quiz Questions

1. TO RIOTS (7)

2. ICED DRIP GUN (4,7)

3. FIN DISH CHAPS (4,3,4)

Mushrooms

4. SKEPTIC TODD (7,4)

5. SEE ACE HECK (10)

6. AS ANGEL (7)

7. OPEN AT TEN (9)

8. HER SHEEP DIPS (9,3)

9. ECO CORPS (8)

10. BAD MAN GNASHERS (7,3,4)

11. CONTOUR (7)

12. ON US SIMON PETER (10,4)

13. WHEAT ROT (3,5)

14. EVIL BEAN FOOD (4,8)

15. GABLE (5)

16. PUNCH MOLL HAS GUN (10,5)

17. ASSUAGE (7)

Colourful glazed Doughnuts on a pink coloured tablecloth

18. DRAG IN UPTURNED BAD DEBT (5,3,6,7)

19. RUSTLED (7)

20. SHAGGIEST NOBLE POET (9,9)

21. COAT (4)

22. SOUL BURST PRESS (7,7)

23. FILTER (6)

24. SCRUB HOST SON (3,4,5)

25. HE TACKLE COCOA (9,4)

26. SANDIER (7)

27. AMOK AS US (8)

Steak that is pink in the middle on a bed of greens

28. SKATE (5)

29. SNUG SHRIMP ADDICT (9,7)

30. FIRES (5)

31. MANIC KHAKI SALT CAKE (7,5,6)

32. IS IT A RUM (8)

33. UKE BAD SQUABBLE (6,3,6)

34. BALM (4)

35. SUNRISE NEW COCKED HAT (5,3,4,7)

36. THROB (5)

Fish and Chips

37. CHECK IN OWN CHIME (7,4,4)

38. POETIC GATE (7,3)

39. BOLSTER (7)

40. STRESSED (8)

41. CHECK EGG IN NUTS (7,7)

42. RUSHMOOM (8)

43. BANK AD BEANS (5,5)

44. UPRISE DRINKERS (6,7)

45. PICK BALD DUNG (5,7)

46. DECIMATE INSTANT (5,3,7)

47. FAREWELL USE CHOICE (11,6)

48. SCREWS A RETIRED BARMAN (12,3,5)

4 Tacos on a plate

 

Food Anagrams with Answers

1. TO RIOTS (7)
Answer: Risotto

2. ICED DRIP GUN (4,7)
Answer: Rice Pudding

3. FIND HIS CHAPS (4,3,4)
Answer: Fish and Chips

4. SKEPTIC TODD (7,4)
Answer: Spotted Dick

5. SEE ACE HECK (10)
Answer: Cheesecake

6. AS ANGEL (7)
Answer: Lasagne

7. OPEN AT TEN (9)
Answer: Panettone

8. HER SHEEP DIPS (9,3)
Answer: Shepherds Pie

9. ECO CORPS (8)
Answer: Prosecco

10. BAD MAN GNASHERS (7,3,4)
Answer: Bangers and Mash

Spaghetti Bolognaise in a bowl being twirled on a fork

11. CONTOUR (7)
Answer: Crouton

12. ON US SIMON PETER (10,4)
Answer: Minestrone Soup

13. WHEAT ROT (3,5)
Answer: Hot Water

14. EVIL BEAN FOOD (4,8)
Answer: Beef Vinadaloo

15. GABLE (5)
Answer: Bagel

16. PUNCH MOLL HAS GUN (10,5)
Answer: Ploughman’s Lunch

17. ASSUAGE (7)
Answer: Sausage

18. DRAG IN UPTURNED BAD DEBT (5,3,6,7)
Answer: Bread and Butter Pudding

19. RUSTLED (7)
Answer: Strudel

20. SHAGGIEST NOBLE POET (9,9)
Answer: Spaghetti Bolognese

21. COAT (4)
Answer: Taco

Brussel Sprouts

22. SOUL BURST PRESS (7,7)
Answer: Brussel Sprouts

23. FILTER (6)
Answer: Trifle

24. SCRUB HOST SON (3,4,5)
Answer: Hot Cross Buns

25. HE TACKLE COCOA (9,4)
Answer: Chocolate Cake

26. SANDIER (7)
Answer: Sardine

27. AMOK AS US (8)
Answer: Moussaka

28. SKATE (5)
Answer: Steak

29. SNUG SHRIMP ADDICT (9,7)
Answer: Christmas Pudding

30. FIRES (5)
Answer: Fries

Panettone

31. MANIC KHAKI SALT CAKE (7,5,6)
Answer: Chicken Tikka Masala

32. IS IT A RUM (8)
Answer: Tiramisu

33. NUKE BAD SQUABBLE (6,3,6)
Answer: Bubble and Squeak (one of the popular British food dishes of the 19th and 20th centuries, find out more about it’s origins here)

34. BALM (4)
Answer: Lamb

35. SUNRISE NEW COCKED HAT (5,3,4,7)
Answer: Sweet and Sour Chicken

36. THROB (5)
Answer: Broth

37. CHECK IN OWN CHIME (7,4,4)
Answer: Chicken Chow Mein

38. POETIC GATE (7,3)
Answer: Cottage Pie

39. BOLSTER (7)
Answer: Lobster

40. STRESSED (8)
Answer: Desserts

41. CHECK EGG IN NUTS (7,7)
Answer: Chicken Nuggets

Bagels laid out on a grey table

42. RUSHMOOM (8)
Answer: Mushroom

43. BANK AD BEANS (5,5)
Answer: Baked Beans

44. UPRISE DRINKERS (6,7)
Answer: Kinder Surprise

45. PICK BALD DUNG (5,7)
Answer: Black Pudding

46. DECIMATE INSTANT (5,3,7)
Answer: Mince and Tatties

47. FAREWELL USE CHOICE (11,6)
Answer: Cauliflower Cheese

48. SCREWS A RETIRED BARMAN (12,3,5)
Answer: Strawberries and Cream

 

And that’s a wrap on our ultimate list of food anagrams! Whether you are playing words with friends and looking for inspiration or using this post as a scrabble dictionary, we hope our list of anagrams of popular British and American food has been helpful, and the answers act as the food perfect anagrams solver (or alternatively make you a sneaky scrabble cheat!)

Food Anagrams and Answers top down shot of a packed breakfast table featuring eggs, fruit, pancakes, orange juice

AND IF YOU LIKE THIS FOOD AND DRINK QUIZ, YOU MIGHT BE INTERESTED IN THESE OTHER WORD LISTS AND FOOD TRIVIA


Share This Quiz